Het laatste nieuws

DRAAGKRACHT door de beste support: waarom dilateren?

Kalkzandsteen bestaat al meer dan 100 jaar in de Nederlandse bouwsector. Door de jaren heen hebben we meer kennis en ervaring gekregen van dit bouwproduct, wat tot steeds betere bouwkundige ontwerp- en verwerkingsregels heeft geleid.

DRAAGKRACHT voor veiligheid met betrekking tot Covid-19

Ook Calduran neemt haar verantwoordelijkheid ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Middels dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen die wij reeds hebben getroffen…

Binnen 6 minuten gered uit een stoomketel, het is mogelijk bij Calduran!

Eens in de twee jaar komen inspecteurs onze stoomketels controleren. Inspecteurs moeten dan ook binnen in de ketels kijken om bijvoorbeeld het laswerk te bekijken. Voorheen konden zij niet binnen 6 minuten gered worden, als er een calamiteit zou zijn. Door deze aanpassing kan dat nu wel..

Winnaars Test je DRAAGKRACHT

Afgelopen weken mochten we vijf winaars blij maken met een Calduran koelbox…

Gebruik minimaal een stelmortel M10 onder kalkzandsteen gelijmde wanden

Waarom adviseren wij een M10 mortel toe te passen?

Test jouw DRAAGKRACHT op de Bouwcenter Expo

Op dinsdag 28 en woensdag 29 januari is het zover: Calduran staat op de Bouwcenter Expo in het Werkspoorkathedraal van Utrecht met een geheel nieuwe beursstand. Met de deelname aan deze beurs willen we graag onze klanten/relaties ontmoeten en vertellen over ons concept DRAAGKRACHT. Dit concept laten we fysiek zien door middel van een leuke actie: “Test hier je DRAAGKRACHT”.

DRAAGKRACHT voor BIM bij Calduran

BIM is niet meer weg te denken uit het dagelijks werk van Calduran. Wij maken met het grootste gemak productietekeningen en een wanduitslagenboekje voor de lijmer. Alle medewerkers, processen en middelen binnen de afdeling Engineering zijn hier op afgestemd.

Kalkzandsteen in de fundering

In delen van Nederland waar de grond voldoende zanderig en draagkrachtig is, kan “op staal” worden gefundeerd in plaats van op betonnen heipalen.

Doorwerken in de bouwvak

Tijdens de bouwvakvakantie heeft de Technische Dienst groot onderhoud gedaan.

Twee man een halve eeuw bij Calduran

Vroeger kwam het regelmatig voor dat werknemers van begin tot eind bij hetzelfde bedrijf werkten, maar tegenwoordig is het een zeldzaamheid…

Details voor ontwerp, voorbereiding én uitvoering

Terugblik Calduran BIM Event: “Hoe slim is BIM?”

Donderdag 18 april 2019 organiseerde Calduran Kalkzandsteen het BIM Event…

ILS voor kalkzandsteenwanden

Nieuwe Technische Aanbeveling Stapelbouw

Kalkzandsteen woning doorstaat aardbeving met kracht 5.0

Bouwplannen op zeer korte termijn?

Hulp nodig bij uw nieuwe project?

Heeft u een maatwerk vraag over kalkzandsteen elementen? Neem voor een offerte of projectadvies op maat contact op met onze afdeling verkoop.