Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Volg onze bedrijfspagina op LinkedIn
Als je elementen van Calduran op de bouw ontvangt, zie je op de kopse kant een code staan. Voorheen stond hier alleen de druksterkte vermeld, dus bijvoorbeeld CS20. Vanaf heden voegen we hier informatie aan toe, namelijk de productiedatum. Dit maakt de communicatie over geleverde producten makkelijker.
Het zit er alweer bijna op! Over een aantal weken is het kerst en zullen we een bijzonder jaar afsluiten. We kijken uit naar 2024 en vertrouwen weer op een fijne samenwerking! Rond de kersperiode is Calduran gesloten en via deze wijze informeren we u graag over onze bereikbaarheid.
Hoe zorgt de afdeling Engineering van Calduran ervoor dat de kalkzandsteenproducten zo goed mogelijk op de bouw worden geleverd? Op het voorblad van het tekenboekje staan altijd een tekenaar en een projectcoördinator vermeld, maar hoe gaan zij eigenlijk te werk? In deze rubriek geven wij een kijkje in de keuken.
SBB Ontwikkelen en Bouwen is een vooruitstrevende aannemer die zicht alvast voorbereid op de invoering van de Wkb. Zij hebben al enkele projecten volgens de nieuwe regels van de Wkb uitgevoerd. Benieuwd hoe zij dat doen? Lees meer over hoe SBB zich klaarmaakt.
Tijn Coppens was sinds 1996 actief als research directeur bij het Research Centrum Kalkzandsteen (RCK). Samen met een aantal projectmanagers, waaronder Hans Verkleij, deden zij onderzoek naar het doorontwikkelen van kalkzandsteenproducten. Nu 50 jaar later blikken Tijn en Hans gezamenlijk met Ben Kruseman, voormalig development manager bij Calduran, terug op deze tijd.
Vanuit het BIM loket wordt er samen met marktpartijen constant gekeken naar hoe de samenwerking en onderlinge uitwisseling van data kan worden verbeterd. Met deze gedachte zijn er verschillende Use-Cases uitgewerkt. Benieuwd wat er in de Use-case kalkzandsteen staat? Lees het hier.
Met het groeiende tekort aan woningen zullen er in Nederland in korte tijd veel betaalbare woningen gebouwd moeten worden. In opdracht van Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform (VNK) heeft AACON een onderzoek gedaan naar de kosten van verschillende wand- en vloersystemen voor woningen. Lees meer over het onderzoek..
Op dinsdag 8 februari en donderdag 10 februari organiseren wij het event Circulaire bouwen met kalkzandsteen, bedoeld om te laten zien hoe wij werken aan de circulaire transitie – en om anderen te inspireren. Tijdens de presentatie laten we je een kijkje nemen in de keuken van ons productieproces en vertellen we meer over ons circulaire product Caldubo. Ben je erbij?
De laatste tijd wordt weer regelmatig gediscussieerd over de verschillende bouwsystemen. Wat dan het beste systeem lijkt wordt vooral bepaald door de beeldvorming die vanuit de media is ontstaan of wat men graag zou willen. Alles helemaal kant en klaar uit de fabriek laten rollen lijkt zo’n mooie visie. Geen handjes op de bouw, snelheid en geen weersinvloeden. Zo creëer je een ideaal beeld van kant-en-klare prefabricage in de fabriek en een bijbehorende veronderstelling dat dit beter en goedkoper. Maar is dit wel zo?
Niet-dragende wanden kunnen niet ongesteund worden uitgevoerd. De steun is nodig voor de eigen stabiliteit van de wand, maar in het
geval van gevels ook om windbelastingen over te kunnen brengen. Om de steun te realiseren is het wandanker dilaterend ontwikkeld.
Bij het stapelbouwsysteem worden constructie-onderdelen, denk hierbij aan vloeren en balken, los op de kalkzandsteen gelegd. Deze zogenaamde koude oplegging (rechtstreekse oplegging zonder hechting) zorgt ervoor dat er enige mate van vrijheid in de constructie aanwezig is om verschillende werkingen van bouwmaterialen op te vangen.
Iedereen is uniek in zijn/haar manier van werken. Ieder komt van andere huize en neemt daar automatisch ook een stukje van mee tijdens het werk. Ook bij Calduran hebben we te maken met verschillende mensen met verschillende (culturele) achtergronden. Vandaag is het de dag van de culturele diversiteit en staan we hier graag even bij stil. Hoe ervaren onze medewerkers diversiteit binnen het bedrijf?
Calduran Kalkzandsteen volgt al jaren de actuele ontwikkelingen rondom de invoering van de Wet Kwaliteit Borging (WKB) en stimuleert haar relaties om deel te nemen aan proefprojecten. Reinbouw uit Dieren onderkende zelf ook nut en noodzaak van zo’n traject en besloot om het project 31 sociale huurwoningen die i.o.v. Woningcorporatie Talis in de wijk Woenderskamp te Nijmegen bij de gemeente Nijmegen aan te melden.
Goede communicatie tussen de leverancier en afnemer is belangrijk om elkaar goed te begrijpen. Nog vaak ontstaat er verwarring over de betekenis van bepaalde woorden. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met de dikte van metselstenen? Is dat dan de dikte van de steen of de hoogte?
Het duo Hartevelt v/d Star is sinds 1990 niet meer weg te denken uit de kalkzandsteenindustrie. Samen reden Huig Hartevelt en Gerard v/d Star vele jaren met veel plezier met onze kalkzandsteenproducten. Nu is het tijd om met pensioen te gaan.
Een volledig circulaire gebouwde omgeving gerealiseerd in 2050, dat is de ambitie van de overheid. Producten hergebruiken is een goede stap om dit te bereiken. Maar wat betekent dat voor het gebruik van bouwmaterialen- en producten, samenwerkingsvormen, waardecreatie en restwaarde?
Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wat er tijdens de WO II is gebeurd mogen wij nooit vergeten. Ook bij Calduran Hoogersmilde heeft de oorlog sporen nagelaten. De zoon van de oprichter van de voormalige kalkzandsteenfabriek Albino was verzetsstrijder bij het Nationaal Steun Fonds.
Calduran gebruikt al jaren het productie-uitval en zaagafval om nieuwe kalkzandsteen van te maken. Om de circulariteit van grondstoffen, die vrijkomen bij sloop, te bevorderen en specifiek die van kalkzandsteen is vanuit het TNO een werkgroep opgestart.
Eens in de twee jaar komen inspecteurs onze stoomketels controleren. Inspecteurs moeten dan ook binnen in de ketels kijken om bijvoorbeeld het laswerk te bekijken. Voorheen konden zij niet binnen 6 minuten gered worden, als er een calamiteit zou zijn. Door deze aanpassing kan dat nu wel..
Op dinsdag 28 en woensdag 29 januari is het zover: Calduran staat op de Bouwcenter Expo in het Werkspoorkathedraal van Utrecht met een geheel nieuwe beursstand. Met de deelname aan deze beurs willen we graag onze klanten/relaties ontmoeten en vertellen over ons concept DRAAGKRACHT. Dit concept laten we fysiek zien door middel van een leuke actie: “Test hier je DRAAGKRACHT”.
Wie de duurzaamheid van zijn producten wil aantonen, vraagt het DUBOkeur van NIBE aan. Zo kreeg Calduran onlangs de hoogste certificering voor haar niet-dragende binnenwandsystemen van kalkzandsteen, waarmee ze binnen die toepassing de beste DUBO-keuze zijn.