Het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Volg onze bedrijfspagina op LinkedIn

W(oehoe), drie uilskuikens geboren!

Afgelopen maanden heeft de oehoe zich gevestigd op één van onze productielocaties. Inmiddels zijn drie uilskuikens geboren. Waarom de oehoe een plekje zoekt bij Calduran? Lees meer en bekijk de foto’s.

Zomersluiting 2024

Tijdens de bouwvak zijn wij gesloten van 29 juli t/m 18 augustus (week 31, 32 en 33). In week 31 en 33 zijn de afdeling Logistiek en de afdeling Verkoop Binnendienst nog wel aanwezig. Meer info over onze bereikbaarheid vind je hier.

Een verticale trekstang voor meer stabiliteit, hoe maak je dat?

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van het kalkzandsteen bouwsysteem is het toevoegen van een verticale trekstang ter plaatse van stabiliteitswanden. Hiermee kan de stabiliteit van een gebouw worden verbeterd. Hoe maak je dat?

Hemelvaartsweekend gesloten

Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag!

De wetkwaliteitsborging voor bouwen (Wkb)

Inmiddels is bekend dat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) op 1 januari 2024 wordt ingevoerd. Benieuwd hoe wij kunnen ondersteunen?

Nieuwe CS codering kalkzandsteenblokken

Als je elementen van Calduran op de bouw ontvangt, zie je op de kopse kant een code staan. Voorheen stond hier alleen de druksterkte vermeld, dus bijvoorbeeld CS20. Vanaf heden voegen we hier informatie aan toe, namelijk de productiedatum. Dit maakt de communicatie over geleverde producten makkelijker.

Henk Hulshof met pensioen

Donderdag 7 maart, is onze collega Henk Hulshof, Standaardisatie Engineer met pensioen gegaan.

IFC4.3 goedgekeurd door ISO

BuildingSMART International heeft onlangs bekend gemaakt dat de International Organization for Standardization (ISO) IFC 4.3 officieel heeft goedgekeurd als de nieuwste versie van de ISO 16739 standaard. Wat doen wij hier als Calduran mee? En wat betekent dit voor jou?

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Hoge bouwsnelheid

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de bouwsnelheid.

Gerecycled kalkzandsteengranulaat officieel erkend als grondstof

Gerecycled kalkzandsteengranulaat is door de FUMO, de omgevingsdienst van Friesland, officieel erkend als grondstof. Eerder werd het granulaat, gemaakt van kalkzandsteenpuin, nog gezien als afval. Lees meer…

Kerstvakantie 2023

Het zit er alweer bijna op! Over een aantal weken is het kerst en zullen we een bijzonder jaar afsluiten. We kijken uit naar 2024 en vertrouwen weer op een fijne samenwerking! Rond de kersperiode is Calduran gesloten en via deze wijze informeren we u graag over onze bereikbaarheid.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Prijs-kwaliteitverhouding

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Circulariteit

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de circulariteit.

Kennisdeling tijdens PCS7-gebruikersdag

Hoe ziet het productieproces van Calduran eruit en hoe kunnen we het Siemens PCS7-pakket daarop aansluiten? Op woensdag 1 november organiseerden wij de PCS7-gebruikersdag voor geïnteresseerden op onze productielocatie Harderwijk.

De binnenspouwbladen van langsgevels bij voorkeur doorstapelen!

Een veel voorkomende vraag bij de afdeling Techniek en Advies van Calduran is: “Moeten ‘niet-dragende’ langsgevelwanden aan de bovenzijde flexibel worden aangesloten of mogen deze over meerdere verdiepingen worden doorgestapeld?”

Voorstellen BIM Manager

Per 1 oktober is Christel van der Graaf gestart in de functie BIM Manager. Waarvoor kun je bij Christel terecht? In deze nieuwsbrief stelt zij zich graag aan je voor.

Wist je dat – tekenwerk

Wist je dat wij bij Calduran af en toe nog tekenwerk per post ontvangen? Lees meer over onze BIM-mogelijkheden.

Wat is IDS?

De IDS biedt een oplossing voor voorspelbare en betrouwbare werkstroom voor gegevensuitwisseling. Lees meer over Calduran en IDS-gebruik.

Vervolg en voordelen Use-Case kalkzandsteen

Welke scenario’s zijn er met betrekking tot digitale samenwerking en wie is verantwoordelijk voor de juistheid van de data in het BIM-model?

Doelstellingen voor een duurzame toekomst

Als onderdeel van CRH, zetten wij ons als Calduran in voor het leveren en bedenken van duurzame oplossingen voor de bouwwereld. Lees meer..

Endless materials bieden een circulaire toekomst

Naast biobased materialen, zijn er ook materialen die tweedehands te gebruiken zijn, genaamd Endless Materials. Daarmee kun je eindeloos duurzaam bouwen. Hoe? Lees meer.

Zomersluiting 2023

Tijdens de bouwvak zijn wij gesloten van 1 augustus t/m 19 augustus (week 31, 32 en 33). In week 31 en 33 is onze afdeling Logistiek aanwezig. Voor meer info over onze bereikbaarheid, zie hier.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Flexibiliteit

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de flexibiliteit.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Brandwerendheid

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de brandwerendheid.

Verticale wapening wanden

Hoe verhoog je de capaciteit van kalkzandsteen stabiliteitswanden? Dit kan nu met de toepassing van uitwendige niet-hechtende wapening.

Technisch specialist Edwin op bezoek

Wil je meer weten over het ontwerpen en toetsen van woningen, appartementengebouwen en bedrijfsgebouwen met kalkzandsteenwanden? Onze technisch specialist, Edwin van Alstede, komt graag bij je op bezoek om vragen over kalkzandsteenconstructies te beantwoorden.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Geluidsisolatie

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de geluidsisolatie.

Waarom kiezen voor kalkzandsteen? – Oersterk

In deze serie ‘waarom kiezen voor kalkzandsteen’ vertellen we meer over de eigenschappen van kalkzandsteen. In dit item meer over de druksterkte.

Categorie 1 NMD behaald!

Calduran Kalkzandsteen is opgenomen als Categorie 1 bouwmateriaal in de Nationale Milieu Database (NMD)!

Wij staan in de 100ste editie van BIHN

In de 100ste editie van Bouwen in het Noorden vertellen collega Dinand Veltink en oud collega Ben Kruseman meer over de duurzaamheid van kalkzandsteen.

Wat maakt circulair bouwen van belang?

Het besef komt steeds meer dat afval een waardevolle bron vormt voor nieuwe grondstoffen en materialen. Daar worden al mooie stappen in gezet, maar dit kan nog beter!

Vermelding kwaliteit IFC model

Hoe kun je dit het beste doen en waarom is dit belangrijk?

Koningsdag gesloten

Op 27 en 28 april gesloten i.v.m. koningsdag!

Wij doen mee! Bewustveilig 2023

Voor wie werk jij veilig? Veiligheid is de belangrijkste kernwaarde van Calduran. Daarom zijn wij aangesloten bij de BewustVeilig.com dag 2023.

Hoe goed is de geluidsisolatie in je gebouw?

Hoe goed is de akoestiek in je gebouw? De eisen voor de geluidsisolatie is afhankelijk van de gebruiksfunctie van een gebouw. Het is daarom belangrijk dat de akoestische analyse al in de ontwerpfase wordt meegenomen.

Kijkje in de keuken ‘afdeling engineering’

Hoe zorgt de afdeling Engineering van Calduran ervoor dat de kalkzandsteenproducten zo goed mogelijk op de bouw worden geleverd? Op het voorblad van het tekenboekje staan altijd een tekenaar en een projectcoördinator vermeld, maar hoe gaan zij eigenlijk te werk? In deze rubriek geven wij een kijkje in de keuken.

SBB klaar voor de Wet Kwaliteitsborging

SBB Ontwikkelen en Bouwen is een vooruitstrevende aannemer die zicht alvast voorbereid op de invoering van de Wkb. Zij hebben al enkele projecten volgens de nieuwe regels van de Wkb uitgevoerd. Benieuwd hoe zij dat doen? Lees meer over hoe SBB zich klaarmaakt.

Het succes van het elementensysteem

Het succes van het kalkzandsteen elementensysteem. Wat is daar allemaal voor nodig geweest?

Van Hilmonta-systeem naar Elementen

In november dit jaar bestaat het elementensysteem 50 jaar en blikken wij samen met een aantal oud gedienden, in een serie van drie verhalen, terug op deze ontwikkeling. De aftrap wordt gedaan door Leo van der Stoel.

Natuurlijk ontwerpen

Bouwen met materialen vanuit de natuur is actueler dan ooit. Wat is de milieu impact en levensduur van een bouwmateriaal en hoe houd je bouwkosten zo laag mogelijk?

Artikel BouwTotaal 2022-10

Benieuwd naar de onderbouwing van de meest duurzame bouwsystemen? Vicky van Egmond en Edwin Lokkerbol van Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform (VNK) lichten het toe in het artikel van BouwTotaal 2022-09.

Van stenen, blokken naar elementen

Tijn Coppens was sinds 1996 actief als research directeur bij het Research Centrum Kalkzandsteen (RCK). Samen met een aantal projectmanagers, waaronder Hans Verkleij, deden zij onderzoek naar het doorontwikkelen van kalkzandsteenproducten. Nu 50 jaar later blikken Tijn en Hans gezamenlijk met Ben Kruseman, voormalig development manager bij Calduran, terug op deze tijd.

Nieuw gebruikersplatform BuildingSMART

Wat is BuildingSMART en hoe gebruik je het? Lees meer informatie over BuildingSMART.

Terugblik BIM onderwijsdag

Op dinsdag 4 oktober hebben onze collega’s Roy Stroeve en Christel van der Graaf de BIM onderwijsdag bezocht. Benieuwd welke inzichten en speerpunten zij hebben opgedaan?

Use-case kalkzandsteen

Vanuit het BIM loket wordt er samen met marktpartijen constant gekeken naar hoe de samenwerking en onderlinge uitwisseling van data kan worden verbeterd. Met deze gedachte zijn er verschillende Use-Cases uitgewerkt. Benieuwd wat er in de Use-case kalkzandsteen staat? Lees het hier.

BCF helpt in BIM communicatie

Calduran conformeert zich aan open standaarden zoals BCF (BIM Collaboration Format). BCF helpt om issues en verwachtingen beter af te stemmen in BIM. Hoe ziet het engineerspakket van Calduran eruit?

Artikel BouwTotaal 2022-09

Benieuwd naar de onderbouwing van de meest duurzame bouwsystemen? Vicky van Egmond en Edwin Lokkerbol van Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform (VNK) lichten het toe in het artikel van BouwTotaal 2022-09.

Heel trots! Het kalkzandsteen element bestaat dit jaar 50 jaar

In november dit jaar, is het 50 jaar geleden dat het kalkzandsteenelement werd geïntroduceerd. Nu vijftig jaar later, kunnen we nog steeds spreken van een zeer succesvol bouwsysteem. Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis.

Ben Kruseman met pensioen

Na een loopbaan van 35 jaar, gaat onze zeer gewaardeerde collega Ben Kruseman 26 juli met pensioen. Dit betekent dat het contact met Calduran, wat voorheen via Ben liep, op een andere manier wordt ingericht. Zie hier welke medewerker je waarvoor kunt benaderen.

Onderzoek: Kalkzandsteenwanden met niet- hechtende uitwendige wapening

Kalkzandsteen is niet geschikt voor hechtende wapening. Maar wat nou als we een kalkzandsteenwand voorzien van niet-hechtende wapening?

Inbraakwerendheid en weerstandsklasse kalkzandsteen, hoe zit dat?

Hoe scoort een kalkzandsteenwand op inbraakwerendheid? Dat hebben we laten onderzoeken.

NAA.K.T benamingen Revit Bieb

Calduran heeft de BIM-bibliotheek vernieuwd! Nieuw zijn deze keer de eenduidige materiaalbenamingen (NAA.K.T).

Wij zijn deelnemer van de Bewust Veilig Dag!

Vandaag 30 maart, Bewust Veilig Dag, nemen wij de gelegenheid om iets meer te vertellen over onze HSE-afdeling. Wat doet een HSE-afdeling precies om de veiligheid te waarborgen binnen de productielocaties van Calduran?

Downloadpagina getest en verbeterd

Een tijd geleden hebben wij een pop-up getest op onze download pagina. De medewerkers en websitegebruikers gaven aan dit niet fijn te vinden. Ben jij benieuwd hoe wij dit hebben opgelost? Bekijk het nieuwsbericht met meer uitleg over de testfase.

Kostenvergelijking bouwsystemen toont aan dat bouwen met kalkzandsteen de voordeligste keuze is

Met het groeiende tekort aan woningen zullen er in Nederland in korte tijd veel betaalbare woningen gebouwd moeten worden. In opdracht van Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform (VNK) heeft AACON een onderzoek gedaan naar de kosten van verschillende wand- en vloersystemen voor woningen. Lees meer over het onderzoek..

Meld je aan circulair bouwen met kalkzandsteen

Op dinsdag 8 februari en donderdag 10 februari organiseren wij het event Circulaire bouwen met kalkzandsteen, bedoeld om te laten zien hoe wij werken aan de circulaire transitie – en om anderen te inspireren. Tijdens de presentatie laten we je een kijkje nemen in de keuken van ons productieproces en vertellen we meer over ons circulaire product Caldubo. Ben je erbij?

Duurzaam Gebouwd Podcast waaromwachten?

Benieuwd hoe onze collega Ben Kruseman duurzaamheid als rode draad meeneemt in zijn gesprekken? Luister de podcast #waaromwachten?

Samenwerking Calduran en Heiser

Calduran en Heiser gaan samenwerken op het gebied van verhuur van stelmachines, met bijbehorende klemmen.

Wat is Calduran Lateiservice?

Wist je dat wij een samenwerking met Vebo Beton & Staal hebben om ook Lateiservice te kunnen bieden aan onze klanten?

Vernieuwde ILS kalkzandsteen

In navolging van de BIM Basis ILS is de ILS kalkzandsteenwanden vernieuwd. Lees meer over de nieuws ILS kalkzandsteenwanden.

Gebruik BCF-info verbeterd

Geen uitzoekwerk meer met BCF-import. Bij Calduran hebben we ons modelleersoftware dusdanig verbeterd dat BCF-informatie op de juiste plek in het model te lezen en verwerken is.

Import IFC4 mogelijk!

We zijn in staat om IFC4 (Design Transfer View) te importeren voor de uitwerking van kalkzandsteenelementen. Lees meer informatie over IFC4, Revit & instellingen.

Wat is openBIM?

OpenBIM is een universele benadering van ontwerp, realisatie en exploitatie van gebouwen op basis van software die volledig is gebaseerd op open standaarden. Lees meer over openBIM en IFC.

Vraag IKEA maar wat het beste bouwsysteem is

De laatste tijd wordt weer regelmatig gediscussieerd over de verschillende bouwsystemen. Wat dan het beste systeem lijkt wordt vooral bepaald door de beeldvorming die vanuit de media is ontstaan of wat men graag zou willen. Alles helemaal kant en klaar uit de fabriek laten rollen lijkt zo’n mooie visie. Geen handjes op de bouw, snelheid en geen weersinvloeden. Zo creëer je een ideaal beeld van kant-en-klare prefabricage in de fabriek en een bijbehorende veronderstelling dat dit beter en goedkoper. Maar is dit wel zo?

Wanneer gebruik je wandankers dilaterend?

Niet-dragende wanden kunnen niet ongesteund worden uitgevoerd. De steun is nodig voor de eigen stabiliteit van de wand, maar in het
geval van gevels ook om windbelastingen over te kunnen brengen. Om de steun te realiseren is het wandanker dilaterend ontwikkeld. 

Waarom en waar dilateren?

Iedereen die weleens wanden heeft ontworpen of gemaakt kent ze wel, dilataties. Maar waarom passen wij dilataties toe? En op welke plekken? Zie hier een korte uitleg. 

Wat is stapelbouw?

Steenconstructies, hieronder kunnen we stapelbouw metselwerk en lijmwerk plaatsen. Stapelbouw is een van de oudste bouwmethoden. Zover bekend gebeurde dit al 10.000 jaar v. Chr. Maar wat is stapelbouw nu eigenlijk?

Vloeropleggingen

Bij het stapelbouwsysteem worden constructie-onderdelen, denk hierbij aan vloeren en balken, los op de kalkzandsteen gelegd. Deze zogenaamde koude oplegging (rechtstreekse oplegging zonder hechting) zorgt ervoor dat er enige mate van vrijheid in de constructie aanwezig is om verschillende werkingen van bouwmaterialen op te vangen.

Zonnepark Calduran – Verkenning gestart

Op donderdag 24 juni 2021 is een intentieverklaring ondertekend om de haalbaarheid te verkennen van een zonnepark op onze zandplas in Hoogersmilde. De zandplas ligt deels op gebied van de gemeente Westerveld en deels in Midden Drenthe.

Samen met GP Groot maken wij de cirkel rond!

Op maandag 21 juni is het samenwerkingscontract getekend door Ronald Balvers, directeur GP Groot recycling en Mark Burger, onze directeur.

Dag van de diversiteit 21 mei

Iedereen is uniek in zijn/haar manier van werken. Ieder komt van andere huize en neemt daar automatisch ook een stukje van mee tijdens het werk. Ook bij Calduran hebben we te maken met verschillende mensen met verschillende (culturele) achtergronden. Vandaag is het de dag van de culturele diversiteit en staan we hier graag even bij stil. Hoe ervaren onze medewerkers diversiteit binnen het bedrijf?

Wet Kwaliteitsborging in de praktijk

Calduran Kalkzandsteen volgt al jaren de actuele ontwikkelingen rondom de invoering van de Wet Kwaliteit Borging (WKB) en stimuleert haar relaties om deel te nemen aan proefprojecten. Reinbouw uit Dieren onderkende zelf ook nut en noodzaak van zo’n traject en besloot om het project 31 sociale huurwoningen die i.o.v. Woningcorporatie Talis in de wijk Woenderskamp te Nijmegen bij de gemeente Nijmegen aan te melden.

Zomersluiting 2022

Tijdens de zomervakantie zijn wij vanaf vrijdag 30 juli t/m 20 augustus collectief gesloten. In week 31 en 33 is beperkt verlading mogelijk. Bekijk onze bereikbaarheid.

Waarom niet-dragende gevels tegenwoordig dikker worden uitgevoerd

Door verschillende factoren zijn gevels in appartementengebouwen tegenwoordig niet meer goed uit te voeren met een binnenspouwblad van 100 mm of 120 mm. In de praktijk wordt vaak 150 mm toegepast. Dit heeft verschillende redenen.

NPR5070 wat is dat?

Tijdens het maken van het constructieve ontwerp van een gebouw is het belangrijk dat de wanden constructief voldoen. Even belangrijk is het dat de wanden voldoen aan de geluidsisolatie volgens het bouwbesluit. Om dit inzichtelijker te maken is er de NPR5070. Wat is dat?

Koppelen maar!

Handig om te weten. In sommige situaties kom je erachter dat de veeranker niet toegepast kan worden. Om een niet-dragende wand te koppelen met een vloer of wand is daarom het wandvloer koppelanker ontwikkeld.

JA, dit is een BIM-project!

Wist je dat de uitwerking van een project vanuit de afdeling engineering kan verschillen? Na het aanleveren van je project, controleren we deze altijd op onze BIM-voorwaarden. Deze checklist bepaalt mede welk van de drie werkwijzen wij gebruiken voor jouw project.

Buitenwanden ‘IsExternal’ altijd benoemen als ‘True’

Na de update van de BIM basis ILS merken wij een aantal belangrijke verschillen. Om meerdere reden kiezen wij er daarom bij Calduran voor om vast te houden aan de omschrijving uit de ‘oude versie van BIM basis ILS’.

Samen één taal spreken

Goede communicatie tussen de leverancier en afnemer is belangrijk om elkaar goed te begrijpen. Nog vaak ontstaat er verwarring over de betekenis van bepaalde woorden. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met de dikte van metselstenen? Is dat dan de dikte van de steen of de hoogte?

Services in nieuw jasje

Aan de services Caliber Casco, Lateiservice, Uitgekiend en Caldubo hebben we sinds kort een speciaal logo toegevoegd. Waarom? Voor meer zichtbaarheid van onze diensten.

Knallend het nieuwe jaar in met transport in stijl

Wat zijn we blij met dit mooie resultaat! De eerste vrachtwagens zijn bestickerd in Calduran stijl.

Afscheid bekend transport duo Huig Hartevelt en Gerard v/d Star

Het duo Hartevelt v/d Star is sinds 1990 niet meer weg te denken uit de kalkzandsteenindustrie. Samen reden Huig Hartevelt en Gerard v/d Star vele jaren met veel plezier met onze kalkzandsteenproducten. Nu is het tijd om met pensioen te gaan.

Revit bibliotheek 2021 nu ook beschikbaar!

Om u te voorzien van de meest up-to-date versie van de Revit bibliotheek, is nu ook versie 2021 beschikbaar.

De volgende stap in eenduidig samenwerken

Het motto blijft: hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

Welkom nieuwe collega!

Vanaf 1 oktober mogen wij onze nieuwe Salesmanager verwelkomen!

Online bijeenkomst ‘Circulariteit, hergebruik en restwaarde in de bouw’

Een volledig circulaire gebouwde omgeving gerealiseerd in 2050, dat is de ambitie van de overheid. Producten hergebruiken is een goede stap om dit te bereiken. Maar wat betekent dat voor het gebruik van bouwmaterialen- en producten, samenwerkingsvormen, waardecreatie en restwaarde?

DRAAGKRACHT voor veiligheid: coronamaatregelen voor onze bezoekers

Komt u binnenkort bij ons op bezoek in Harderwijk of Hoogersmilde? Om de veiligheid van uzelf en van onze medewerkers te waarborgen, gelden er ook voor onze bezoekers een aantal regels met betrekking tot Covid-19.

DRAAGKRACHT door de beste support: hoe verwerk ik Calduran kalkzandsteenproducten?

De zomervakantie zit er voor de meesten alweer op en het is weer tijd om aan de slag te gaan! Ook bij Calduran starten we weer vol energie. Heb je bijvoorbeeld ons vernieuwde verwerkingshandboek al gezien?

Nieuwe verpakking Calduran beter recyclebaar

Wie een Calduran kalkzandsteenpakket tegenkomt op de bouwplaats, herkent deze meteen aan de rood-blauwe bedrukking. Goed opvallend, maar minder goed te recyclen, zo merkte onder andere Bouwbedrijf Heijmans.

Webshop Calduran voor sportartikelen

Voor alle sportieve fanatiekelingen hebben we de Calduran Webshop geopend met sportartikelen van Bioracer. Hier vindt u een overzicht van onze wieler- en hardloopkleding in Calduran stijl.

DRAAGKRACHT voor veiligheid – Calduran Covid-19 update

Het is inmiddels 9 weken geleden sinds de overheid vergaande maatregelen heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan.

75 jaar bevrijding – WO II laat ook sporen na bij Calduran Hoogersmilde

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wat er tijdens de WO II is gebeurd mogen wij nooit vergeten. Ook bij Calduran Hoogersmilde heeft de oorlog sporen nagelaten. De zoon van de oprichter van de voormalige kalkzandsteenfabriek Albino was verzetsstrijder bij het Nationaal Steun Fonds.

DRAAGKRACHT voor verbeteren circulariteit van grondstoffen

Calduran gebruikt al jaren het productie-uitval en zaagafval om nieuwe kalkzandsteen van te maken. Om de circulariteit van grondstoffen, die vrijkomen bij sloop, te bevorderen en specifiek die van kalkzandsteen is vanuit het TNO een werkgroep opgestart.

Dürfen wir vorstellen? Unsere neue Website!

Sinds woensdag 15 april staat onze vernieuwde Duitse website live.

DRAAGKRACHT door de beste support: waarom dilateren?

Kalkzandsteen bestaat al meer dan 100 jaar in de Nederlandse bouwsector. Door de jaren heen hebben we meer kennis en ervaring gekregen van dit bouwproduct, wat tot steeds betere bouwkundige ontwerp- en verwerkingsregels heeft geleid.

DRAAGKRACHT voor veiligheid met betrekking tot Covid-19

Ook Calduran neemt haar verantwoordelijkheid ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Middels dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen die wij reeds hebben getroffen…

Wielertocht Harderwijk

Op zaterdag 7 maart hebben deze fanatiekelingen meegedaan aan de mountainbiketocht in Harderwijk, georganiseerd door collega’s.

Binnen 6 minuten gered uit een stoomketel, het is mogelijk bij Calduran!

Eens in de twee jaar komen inspecteurs onze stoomketels controleren. Inspecteurs moeten dan ook binnen in de ketels kijken om bijvoorbeeld het laswerk te bekijken. Voorheen konden zij niet binnen 6 minuten gered worden, als er een calamiteit zou zijn. Door deze aanpassing kan dat nu wel..

Winnaars Test je DRAAGKRACHT

Afgelopen weken mochten we vijf winaars blij maken met een Calduran koelbox…

Gebruik minimaal een stelmortel M10 onder kalkzandsteen gelijmde wanden

Waarom adviseren wij een M10 mortel toe te passen?

Test jouw DRAAGKRACHT op de Bouwcenter Expo

Op dinsdag 28 en woensdag 29 januari is het zover: Calduran staat op de Bouwcenter Expo in het Werkspoorkathedraal van Utrecht met een geheel nieuwe beursstand. Met de deelname aan deze beurs willen we graag onze klanten/relaties ontmoeten en vertellen over ons concept DRAAGKRACHT. Dit concept laten we fysiek zien door middel van een leuke actie: “Test hier je DRAAGKRACHT”.

DRAAGKRACHT voor BIM bij Calduran

BIM is niet meer weg te denken uit het dagelijks werk van Calduran. Wij maken met het grootste gemak productietekeningen en een wanduitslagenboekje voor de lijmer. Alle medewerkers, processen en middelen binnen de afdeling Engineering zijn hier op afgestemd.

Kalkzandsteen in de fundering

In delen van Nederland waar de grond voldoende zanderig en draagkrachtig is, kan “op staal” worden gefundeerd in plaats van op betonnen heipalen.

Groen stempel voor duurzaam wandsysteem van kalkzandsteen

Wie de duurzaamheid van zijn producten wil aantonen, vraagt het DUBOkeur van NIBE aan. Zo kreeg Calduran onlangs de hoogste certificering voor haar niet-dragende binnenwandsystemen van kalkzandsteen, waarmee ze binnen die toepassing de beste DUBO-keuze zijn.

Doorwerken in de bouwvak

Tijdens de bouwvakvakantie heeft de Technische Dienst groot onderhoud gedaan.

Twee man een halve eeuw bij Calduran

Vroeger kwam het regelmatig voor dat werknemers van begin tot eind bij hetzelfde bedrijf werkten, maar tegenwoordig is het een zeldzaamheid…

Details voor ontwerp, voorbereiding én uitvoering

Terugblik Calduran BIM Event: “Hoe slim is BIM?”

Donderdag 18 april 2019 organiseerde Calduran Kalkzandsteen het BIM Event…

ILS voor kalkzandsteenwanden

Nieuwe Technische Aanbeveling Stapelbouw

Kalkzandsteen woning doorstaat aardbeving met kracht 5.0

Bouwplannen op zeer korte termijn?