Het laatste nieuws

Revit bibliotheek 2021 nu ook beschikbaar!

Om u te voorzien van de meest up-to-date versie van de Revit bibliotheek, is nu ook versie 2021 beschikbaar.

De volgende stap in eenduidig samenwerken

Het motto blijft: hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

Welkom nieuwe collega!

Vanaf 1 oktober mogen wij onze nieuwe Salesmanager verwelkomen!

Online bijeenkomst ‘Circulariteit, hergebruik en restwaarde in de bouw’

Een volledig circulaire gebouwde omgeving gerealiseerd in 2050, dat is de ambitie van de overheid. Producten hergebruiken is een goede stap om dit te bereiken. Maar wat betekent dat voor het gebruik van bouwmaterialen- en producten, samenwerkingsvormen, waardecreatie en restwaarde?

DRAAGKRACHT voor veiligheid: coronamaatregelen voor onze bezoekers

Komt u binnenkort bij ons op bezoek in Harderwijk of Hoogersmilde? Om de veiligheid van uzelf en van onze medewerkers te waarborgen, gelden er ook voor onze bezoekers een aantal regels met betrekking tot Covid-19.

DRAAGKRACHT door de beste support: hoe verwerk ik Calduran kalkzandsteenproducten?

De zomervakantie zit er voor de meesten alweer op en het is weer tijd om aan de slag te gaan! Ook bij Calduran starten we weer vol energie. Heb je bijvoorbeeld ons vernieuwde verwerkingshandboek al gezien?

Nieuwe verpakking Calduran beter recyclebaar

Wie een Calduran kalkzandsteenpakket tegenkomt op de bouwplaats, herkent deze meteen aan de rood-blauwe bedrukking. Goed opvallend, maar minder goed te recyclen, zo merkte onder andere Bouwbedrijf Heijmans.

Webshop Calduran voor sportartikelen

Voor alle sportieve fanatiekelingen hebben we de Calduran Webshop geopend met sportartikelen van Bioracer. Hier vindt u een overzicht van onze wieler- en hardloopkleding in Calduran stijl.

DRAAGKRACHT voor veiligheid – Calduran Covid-19 update

Het is inmiddels 9 weken geleden sinds de overheid vergaande maatregelen heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan.

75 jaar bevrijding – WO II laat ook sporen na bij Calduran Hoogersmilde

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wat er tijdens de WO II is gebeurd mogen wij nooit vergeten. Ook bij Calduran Hoogersmilde heeft de oorlog sporen nagelaten. De zoon van de oprichter van de voormalige kalkzandsteenfabriek Albino was verzetsstrijder bij het Nationaal Steun Fonds.

DRAAGKRACHT voor verbeteren circulariteit van grondstoffen

Calduran gebruikt al jaren het productie-uitval en zaagafval om nieuwe kalkzandsteen van te maken. Om de circulariteit van grondstoffen, die vrijkomen bij sloop, te bevorderen en specifiek die van kalkzandsteen is vanuit het TNO een werkgroep opgestart.

Dürfen wir vorstellen? Unsere neue Website!

Sinds woensdag 15 april staat onze vernieuwde Duitse website live.

DRAAGKRACHT door de beste support: waarom dilateren?

Kalkzandsteen bestaat al meer dan 100 jaar in de Nederlandse bouwsector. Door de jaren heen hebben we meer kennis en ervaring gekregen van dit bouwproduct, wat tot steeds betere bouwkundige ontwerp- en verwerkingsregels heeft geleid.

DRAAGKRACHT voor veiligheid met betrekking tot Covid-19

Ook Calduran neemt haar verantwoordelijkheid ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Middels dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen die wij reeds hebben getroffen…

Wielertocht Harderwijk

Op zaterdag 7 maart hebben deze fanatiekelingen meegedaan aan de mountainbiketocht in Harderwijk, georganiseerd door collega’s.

Binnen 6 minuten gered uit een stoomketel, het is mogelijk bij Calduran!

Eens in de twee jaar komen inspecteurs onze stoomketels controleren. Inspecteurs moeten dan ook binnen in de ketels kijken om bijvoorbeeld het laswerk te bekijken. Voorheen konden zij niet binnen 6 minuten gered worden, als er een calamiteit zou zijn. Door deze aanpassing kan dat nu wel..

Winnaars Test je DRAAGKRACHT

Afgelopen weken mochten we vijf winaars blij maken met een Calduran koelbox…

Gebruik minimaal een stelmortel M10 onder kalkzandsteen gelijmde wanden

Waarom adviseren wij een M10 mortel toe te passen?

Test jouw DRAAGKRACHT op de Bouwcenter Expo

Op dinsdag 28 en woensdag 29 januari is het zover: Calduran staat op de Bouwcenter Expo in het Werkspoorkathedraal van Utrecht met een geheel nieuwe beursstand. Met de deelname aan deze beurs willen we graag onze klanten/relaties ontmoeten en vertellen over ons concept DRAAGKRACHT. Dit concept laten we fysiek zien door middel van een leuke actie: “Test hier je DRAAGKRACHT”.

DRAAGKRACHT voor BIM bij Calduran

BIM is niet meer weg te denken uit het dagelijks werk van Calduran. Wij maken met het grootste gemak productietekeningen en een wanduitslagenboekje voor de lijmer. Alle medewerkers, processen en middelen binnen de afdeling Engineering zijn hier op afgestemd.

Kalkzandsteen in de fundering

In delen van Nederland waar de grond voldoende zanderig en draagkrachtig is, kan “op staal” worden gefundeerd in plaats van op betonnen heipalen.

Doorwerken in de bouwvak

Tijdens de bouwvakvakantie heeft de Technische Dienst groot onderhoud gedaan.

Twee man een halve eeuw bij Calduran

Vroeger kwam het regelmatig voor dat werknemers van begin tot eind bij hetzelfde bedrijf werkten, maar tegenwoordig is het een zeldzaamheid…

Details voor ontwerp, voorbereiding én uitvoering

Terugblik Calduran BIM Event: “Hoe slim is BIM?”

Donderdag 18 april 2019 organiseerde Calduran Kalkzandsteen het BIM Event…

ILS voor kalkzandsteenwanden

Nieuwe Technische Aanbeveling Stapelbouw

Kalkzandsteen woning doorstaat aardbeving met kracht 5.0

Bouwplannen op zeer korte termijn?

Hulp nodig bij uw nieuwe project?

Heeft u een maatwerk vraag over kalkzandsteen elementen? Neem voor een offerte of projectadvies op maat contact op met onze afdeling verkoop.