Kennispagina voor de opdrachtgever

Van een huis een thuis maken. Dat betekent ook zorgen voor een fijn en gezond leefklimaat voor toekomstige bewoners. Op deze pagina vindt u meer informatie over het bouwen met kalkzandsteen en wat de voordelen zijn voor onder andere het leefklimaat voor toekomstige bewoners.

Samen bouwen we slimmer!

Voor het integrale ontwerpproces is het belangrijk om ons zo vroeg mogelijk te betrekken. Onze accountmanagers helpen u graag op weg.

Image

Tot in laat stadium voldoen aan de koperswensen

Het is mogelijk om wijzigingen en aanvullingen op kalkzandsteen binnenmuren in een later stadium door te voeren. Dit komt doordat:

  • In kalkzandsteen zijn makkelijk sleuven aan te brengen.
  • Uitbouwen en meerwerkopties kunnen nog relatief eenvoudig worden toegevoegd of aangepast.
  • Er kan makkelijk een gaatje ingeboord worden voor een degelijke verankering.
Image

Circulair bouwen met Caldubo Elementen

Uw ambitie om circulair te bouwen vervult u met Calduran Caldubo® elementen. Hierbij is een deel van het grove toeslagmateriaal vervangen door gerecyclede (beton) puingranulaten.

Meest voordeligste keuze en bouwsnelheid

Rapport AACON: Kostenvergelijk bouwsystemen toont aan dat bouwen in kalkzandsteen voordeligste keuze is.

Door A-Kwaliteit
Image

Ademend vermogen

Een bewoner voelt zich prettiger in een woning met goede luchtvochtigheid. De lucht moet niet te droog of te vochtig zijn. Door het ademend vermogen van kalkzandsteen wordt bij een hoge luchtvochtigheid, zoals ontstaat bij koken, douchen enz. vocht opgenomen en wordt dit vocht weer afgeven als de lucht weer te droog is.