Leveringen ®

Leveringen

Calduran levert kalkzandsteen producten in Nederland, België en Duitsland. De geleverde producten voldoen aan EN 771-2, BRL 1004 en worden geleverd met  CE-, KOMO product- (nummer IKB1081) en Milieucertificaat.

Calduran stenen en blokken

Stenen en blokken worden verpakt in folie en op statiegeldpallets geleverd. De afmeting van kleine pallets is 90×55 of 90×60 en van grote pallets 90×100 of 90×120 cm. De meeste blokken en verpakkingsvormen zijn uit voorraad leverbaar. Stenen en blokken zijn in overleg ook onverpakt leverbaar (m.u.v. vellingblokken). Op het assortimentsoverzicht vindt u welke pakketgroottes en verpakkingswijzen er zijn.

Voor invulwerk in casco’s kunt u ook kiezen voor Calduran Uitgekiend®. Wij tekenen vooraf alle wanden voor u uit. Inclusief alle benodigde detaillering, dilataties en verankeringen. Het benodigde materiaal (blokken, kimmen, mortel enz.) wordt in de gewenste pakketgrootte aangeleverd. Vanwege het nodige tekenwerk is er een langere levertijd. Lees meer over Uitgekiend.

Calduran elementen

Elementen en passtukken worden vooraf uitgetekend op wanduitslagen. Houd voor het tekenen van de wanduitslagen en het zagen van de passtukken een minimale levertijd van 7 weken aan na opdracht en vaststelling van het voorbereidingsschema.

  • Elementen worden onverpakt geleverd. Passtukken worden gebandeerd geleverd op (retour)pallets.
  • Bij het elementensysteem bieden wij de Lateiservice. Wij berekenen en tekenen dan ook direct de lateien.
  • koude en natte (winter)perioden kunnen elementen, passtukken en kimblokken geleverd worden in het Calduran Doorwerksysteem. Passtukken worden dan verpakt en elementen worden gegarandeerd geleverd met een laag vochtgehalte zodat deze niet tijdens vorst aan elkaar kunnen vriezen.

Bestel via de bouwmaterialenhandel

Kalkzandsteenproducten worden gefactureerd via de bouwmaterialenhandel. Bestel daarom altijd bij de bouwmaterialhandel. U kunt contact opnemen  met de afdeling verkoop voor de handelaar bij u in de buurt.

 Gecertificeerd

Alle kalkzandsteenproducten van Calduran worden geleverd met KOMO® productcertificaat  IKB1081 + KOMO attest IKB1081 en het NL BSB productcertificaat waarmee wij garanderen dat de producten voldoen aan BRL 1004, NEN-EN-771-2 “Kalkzandsteen” en aan de eisen vanuit Besluit Bodemkwaliteit.

Het productieproces wordt volgens deze normen gecontroleerd door de externe certificerende instantie SKGIKOB. Onze KOMO productcertificaten en attesten vindt u bij downloads. De pallets zijn voorzien van een FSC keurmerk.

Garantieverklaring 

Calduran is aansprakelijk voor de geleverde producten volgens de vigerende wetten en regelgeving voor productaansprakelijkheid. Op alle leveringen van Calduran kalkzandsteenproducten zijn de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing. Calduran heeft geen extra of beperkte garantievoorwaarden, daarom wordt ook geen separate garantieverklaring afgegeven. Dit is conform U.A.V. 1989 niet meer nodig. Meer informatie hierover vindt u op de website van STABU.

De volledige garanties op de gehele wand worden alleen gegeven als de Verwerkingsinstructies kalkzandsteen worden aangehouden en gebruik wordt gemaakt van Calduran lijmmortel. Dit omdat alle beproevingen en testen op het gebied van brandwerendheid, mechanisch sterkte, verwerking etc. waarop ons KOMO® attest nr. IKB1211 “Dragende wanden van Calduran Kalkzandsteen ” is gebaseerd, zijn uitgevoerd op kalkzandsteen wanden verlijmd met Calduran lijmmortel.

Ook al onze technische adviezen zijn gebaseerd op de sterkte van Calduran lijmmortel waarvan de eigenschappen zijn afgestemd op het kalkzandsteenproduct van Calduran (gladheid, zuigend vermogen enz.).