Doorwerksysteem ®

Doorwerksysteem

Ga door waar anderen stoppen

Doorwerken aan elementenprojecten ondanks winterse en natte omstandigheden? Dat kan met het Calduran Doorwerksysteem®. Tegen een geringe meerprijs krijgt u onze kalkzandsteenproducten winddroog (maximaal 10% vocht) aangeleverd en worden alle passtukken met folie verpakt. Bovendien leveren wij u winterlijmmortel geschikt voor verwerkingstemperaturen tot -3°C en bij nachtvorst.

Calduran Doorwerksysteem® is de ideale oplossing voor elementenprojecten bij winterse en natte omstandigheden.

In winterse weersomstandigheden kunnen natte elementen of passtukken aan elkaar vast vriezen. Zelfs met branders lukt het dan meestal niet om ze weer van elkaar los te krijgen. Zorg er daarom voor dat kalkzandsteen niet nat wordt en goed afgedekt wordt. Hiermee voorkomt u ook dat er onvoldoende hechting optreedt aan beijzelde kalkzandsteen-oppervlakken.

Daarom leveren wij u tegen een kleine meerprijs onze kalkzandsteenproducten winddroog aan. De pallets met passtukken zijn dan op de fabriek verpakt in folie. Zo zijn ze optimaal beschermd.

Niet alleen in de winter, maar ook in (andere) natte perioden is het doorwerksysteem aan te bevelen. Het voorkomt dat elementen erg nat worden en gaan ‘drijven’. En bespaart op het droog stoken van het casco, zeker wanneer de compleet beglaasde kozijnen snel op de wanden worden gemonteerd. Lees hier alle aanvullende maatregelen die u kunt nemen.

Calduran winterlijmmortel

Onze winterlijmmortel is speciaal ontwikkeld om bij lage temperaturen een goede sterkteontwikkeling te realiseren. De mortel is geschikt voor verwerkingstemperaturen tot -3°C en bij nachtvorst. De verse lijmmortel mag een korte periode bevriezen. De verharding stopt dan – en gaat weer verder zodra de temperatuur boven nul komt.

Bekijk hier uitgebreide verwerkingsinstructies voor winterlijmmortel.

Onze service Doorwerksysteem kunnen we alleen op aanvraag leveren. Wilt u meer weten of wilt u op de hoogte gebracht worden over de beschikbaarheid van Doorwerksysteem? Neem dan contact op met de afdeling Verkoop via telefoonnummer 03 41 464 002 of stuur een mail naar verkoop@calduran.nl.

Image

Wintermortel bestellen?

Neem contact op met de afdeling verkoop binnendienst.