Voorbereiding op het kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is vaak spannend. We houden een kennismakingsgesprek om erachter te komen wie je bent en wat je motiveert. Heb je inzicht in Calduran en begrijp je wat de functie inhoudt?

Bekijk onze tips en tricks zodat je goed voorbereid bent.

7 tips voor een goed (kennismakings)gesprek:

  1. Bedenk hoe je jouw verhaal het beste kunt vertellen. Bedenk van te voren welke indruk je wilt achterlaten. Hoe wil je jezelf onderscheiden en herinnerd worden? Weet wat je sterke en zwakke punten zijn en zorg dat je kunt uitleggen op welke gebieden je je wilt ontwikkelen.
  2. Beantwoord elke vraag zo goed mogelijk. We verwachten niet dat kandidaten altijd het juiste antwoord hebben. We zijn net zo geïnteresseerd in hoe je zou handelen bij een voorgesteld scenario.
  3. Zorg dat je ervaringen uit het verleden paraat hebt, die aantonen waarom jij een ideale kandidaat zou zijn. Denk aan relevante banen, projecten, cursussen en buitenschoolse activiteiten. Breng jouw kennis uit ervaring en opleiding tot uiting en leg uit hoe je dat in deze rol kunt gebruiken.
  4. Presenteer jezelf professioneel. Wees bewust van jouw lichaamstaal en neem de tijd voordat je reageert op een vraag. Wees oprecht, enthousiast en trouw aan wie je werkelijk bent.
  5. Laat zien in hoeverre de positie waarvoor je solliciteert, overeenkomt met jouw doelen en expertise. Stel vragen aan de interviewer en zorg ervoor dat de vragen relevant en specifiek zijn.
  6. Maak jezelf vertrouwd met onze geschiedenis, missie en kernwaarden. Onderzoek wie wij zijn. Blijf up-to-date over het laatste (financiële) nieuws en de positionering van Calduran op de markt. Ben jij op de hoogte van actuele zaken, trends en innovaties in de bouwsector?
  7. We verwachten niet dat kandidaten de complete bouwmarkt kennen en begrijpen. Wel vinden we het belangrijk dat je een goede reden hebt waarom jij wilt werken in deze branche en de locatie waarin je geïnteresseerd bent.