Kennispagina voor architecten

Alle vakinhoudelijk informatie over de toepassing van kalkzandsteen voor uw ontwerp vindt u op deze kennispagina voor architecten.

Samen mooie gebouwen ontwikkelen

Heeft u als architect vakinhoudelijke vragen over onze kalkzandsteenproducten? Of bent u benieuwd op welk gebied kalkzandsteen een duurzame bijdrage kan leveren aan het door u te ontwerpen gebouw? Onze afdeling Techniek & Advies helpt u graag verder.

Image

Eindeloos bouwen met natuurlijke producten

Van een lineaire naar een circulaire economie zien we afval steeds vaker als waardevolle grondstof. Bij de juiste toepassing kun je eindeloos duurzaam bouwen. Hoe?

Image

Samen BIMMEN

U zo goed mogelijk ondersteunen in het ontwerpproces. Dat is ons doel. Al vroeg in het ontwerpproces kunnen wij onze BIM kennis inbrengen. Samen vinden we de beste functionele, commerciële en technische oplossingen. Uiteraard in overeenstemming met de eisen van de opdrachtgever.

Image

Flexibel bouwen met kalkzandsteen

Wist je dat kalkzandsteen een flexibel bouwmateriaal is?

Vooral in combinatie met diverse steen-, blok- en elementafmetingen zijn eenvoudig verschillende vormen te maken en is geen repetitie benodigd. Ook ronde wanden zijn goed te realiseren.  Zelfs een ontwerp van een enkele woning kan met het elementensysteem worden gemaakt.

Bouwen tot 11 bouwlagen mogelijk

Samen bereiken wij meer! Wij helpen u bij het verwezenlijken van ‘torenhoge’ ambities. Door actief mee te denken en dingen altijd weer beter, slimmer en/of sneller te doen.

Image

De WKB

Naar verwachting wordt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) in 2024 ingevoerd. Vanuit Calduran helpen wij u graag verder op het gebied van:

1. Het ontwerp.
2. Product- en bouwdeelkwaliteit.
3. De uitvoering.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen?

Image

Waarom kiezen voor kalkzandsteen?

  • Kostenefficiënt;
  • Flexibel;
  • Duurzaam.
Door A-Kwaliteit