Bouwen tot elf bouwlagen mogelijk

Centraal gelegen en van alle gemakken voorzien. De Tinggi Tower II en III zijn ideale appartementen voor mensen die houden van een dynamische omgeving met een groot aanbod van voorzieningen binnen handbereik. De nieuwe woontorens II en III bestaan uit tachtig comfortabele appartementen en worden gebouwd in Almere-Buiten door aannemer Olde Rikkert Bouw B.V.

Bron: Tinggi Tower, z.d.

Ambitieus project
Zoals de naam al aangeeft bestaan de woontorens voor 100% uit hoogbouw. Daarom koos de aannemer voor de toepassing van Calduran kalkzandsteen Hoogbouwelementen®. Met als voordeel een hoge verwerkingssnelheid, hoge draagkracht en hoge geluidsisolatie. Vanwege de hoogte van het gebouw was er veel druksterkte nodig en is CS44 toegepast.

Chris Beckers, Hoofd uitvoerder, vertelt: “Als uitvoerder bij Olde Rikkert Bouw ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. Dit doe ik met heel veel plezier. Waar we normaal vier tot zes bouwlagen bouwen, bouwen we hier een toren van acht bouwlagen en een toren van elf bouwlagen. Tinggi Tower is daarom een ambiteus project te noemen. De bouw gaat sneller dan verwacht. De planning loopt goed en de materialen sluiten perfect op elkaar aan. Ook denken we goed na over de planning en logistiek. Bijvoorbeeld met het hijsen van de breedplaatvloeren, zorgen we ook dat de kimmen en kimfix direct mee omhoog gaan. Dit zorgt er mede voor dat we snel kunnen bouwen. En dat blijkt wel, de bouw gaat nu al sneller dan verwacht”.

Combi kalkzandsteen en beton
De eerste drie bouwlagen bestaan uit prefab beton. Vanaf de derde laag gaat de bouw over op kalkzandsteen. “Beton en kalkzandsteen zijn op deze manier goed met elkaar te combineren. De samenwerking met Calduran was goed en daarnaast vind ik kalkzandsteen een heel fijn product om mee te werken”, aldus Beckers.

Voor het berekenen van de lateien is er gebruik gemaakt van de Calduran Lateiservice. Beckers licht toe: “Het voordeel van de Calduran Lateiservice® is dat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Het tekenwerk sloot perfect aan op de lateien, de leveringen kwamen op tijd en chauffeurs melden zich netjes.”

Kwaliteit
Vanuit Calduran vinden we het belangrijk dat het bouwproces zo optimaal mogelijk verloopt. Daarom komen onze bouwbegeleiders regelmatig een kijkje nemen op de bouwplaats. Zij bieden bijvoorbeeld technische advisering of geven instructies over de verwerking van onze kalkzandsteenproducten. “De kwaliteitscontrole was goed en ik vind het een meerwaarde dat jullie zelf controleren of er juist met jullie producten wordt omgegaan. Daarnaast vind ik de lijmboekjes heel erg handig. Deze kloppen altijd”, zo besluit Beckers.

Voor meer informatie over de Tinggi Tower bekijk https://www.olderikkert.nl/project/tinggi-tower/?portfolioCats=19