Mini-silo’s

Om arbeidstijd op de bouwplaats te besparen leveren wij de Kimfix® en Metselfix® ook in mini-silo’s met een inhoud van 1.500 kg (ca. 1 m3). Uit de bijbehorende silomenger komt een kant-en-klaar verwerkbare specie. De minisilo’s kunnen op de bouwplaats worden bijgevuld met big bags. Het voordeel van big bags is dat men minder silo’s nodig heeft, dus minder kosten voor huur en transport. De silo’s en big bags kunt u bestellen bij Planning & Logistiek. Tel. 0341 – 465 720. 

Bekijk de technische specificaties

Voordelen mini-silo’s 

  • Geen aparte menger nodig en minder mengtijd.
  • Door de beperkte afmetingen dicht bij de werkplek te plaatsen, ook op verdiepingsvloeren.
  • Geen verwerking van losse zakken en geen verpakkingsresten.
  • 1 contactpersoon voor de mortel en de te vermetselen producten.
  • Levering van silo’s en big bags samen met de door u bestelde stenen, blokken of elementen.
  • Gevuld met een mortel speciaal geschikt voor kalkzandsteen dat een glad en sterk zuigend oppervlak heeft.
  • De mortel kan ook gebruikt worden voor andere soorten metselstenen.

Transport en opstelplaats

De silo’s worden met dezelfde vrachtwagens geleverd als de kalkzandsteen producten. Aan de bovenzijde zitten vier hijsogen en hiermee kan de silo (met een viersprong) op elke gewenste plaats worden gehesen. Controleer bij het plaatsen op verdiepingsvloeren de toegestane vloerbelasting.

Zorg voor een voldoende draagkrachtige ondergrond. De silo’s hebben een voetmaat van 120×120 cm. De menger heeft een elektra-aansluiting van 380 V (16 amp/4 polig) en een aansluiting op het waterleidingnet. De mortel-inhoud is 1500 kg, wat samen met de silo een totaal (hijs)gewicht geeft van 1780 kg. Reinig na gebruik de menger goed. Sluit bij vorst het water af en tap het af om bevriezing te voorkomen.

 

Navullen van silo’s met bigbags (Kimfix)

De minisilo’s kunnen op de bouwplaats worden bijgevuld met big bags. Het voordeel van big bags is dat men minder silo’s nodig heeft, dus minder kosten voor huur en transport. De big bags hebben een inhoud van 1.000 kg en zijn voorzien van 4 hijsogen. Het bijvullen verloopt via een eigen kraan of heftruck. De big bags worden samen met de kalkzandsteen geleverd op een (retour) pallet en zijn voorzien van een waterafsluitende folie. Op de zakken zit geen statiegeld.

Losinstructie

1. Houd de slurf aan de onderzijde van de big bag
boven de vulopening van de silo en trek het touw los.
2. De big bag loopt vanzelf langzaam leeg. Laat, om stofvorming te voorkomen, de big bag iets zakken, zodat de onderkant aansluit op de bovenzijde van de silo.

 

Technische informatie

Verbruikstabellen Metselfix®

Verbruikstabel Kimfix®