Terugblik BIM onderwijsdag

17-10-2022

Op 4 oktober zijn Roy Stroeve en Christel van der Graaf naar de BIM Onderwijsdag in Utrecht geweest.

Waarom hebben jullie de BIM onderwijsdag bezocht?
Met name om kennis op te doen, ervaring uit te wisselen en te horen wat er nu speelt op de markt met betrekking tot BIM.

Hoe zag het programma van deze dag eruit?
Aan het begin en aan het einde van de dag werd er een keynote presentatie gehouden. Tussendoor waren er 3 ronden met masterclasses. Daarnaast was er nog een informatiemarkt.

Wat waren de belangrijkste speerpunten van de BIM onderwijsdag?
De belangrijkste speerpunten voor ons waren: BIM niet meer zien als dé manier van werken, maar meer focussen op data gedreven werken. Hierin zouden we ons meer moeten richten op hoe we omgaan met data(stromen) tussen aannemer, leverancier, klant enzovoort en het door ontwikkelen van technologie. Wel is het belangrijk dat de mens hierin centraal blijft staan, hoever we ook gaan in de techniek. Dus meer aandacht voor hoe we hier als mens mee omgaan en wat daar voor nodig is. Belangrijk hierin is het delen van kennis, niet alleen binnen je eigen bedrijf, maar ook daarbuiten.

Verder hebben we veel interessante dingen gehoord en gaan we kijken hoe we dit gaan doorvoeren binnen Calduran kalkzandsteen. Het was een inspirerende dag!

Meer weten over de BIM onderwijsdag?

Ga naar de website www.bimonderwijsdag.nl en lees meer over de BIM onderwijsdag 2022 en de organisatie.