Henk Hulshof met pensioen

07-03-2024

Voor velen van u zal Henk Hulshof geen onbekende naam zijn en dat kan ook haast niet anders na 41 jaar dienstverband bij Calduran Kalkzandsteen. In 1983 begon Henk als tekenaar op de kalkzandsteenfabriek van de familie Roelfsema in Hoogersmilde. Toen nog een familiebedrijf wat in de loop der jaren is opgenomen in wat u inmiddels kent als Calduran Kalkzandsteen. En net als dat het bedrijf in 41 jaar tijd vele ontwikkelingen heeft doorgemaakt is dit ook zeker zo geweest voor de manier waarop wij tekenwerk uitvoeren.

Henk heeft als Standaardisatie Engineer in 2003 de introductie van ons huidige tekensysteem Wandplan ondersteund en stond vervolgens in 2007 aan de basis van de eerste versie van de Viewer, wat later de Webviewer werd. Dat veranderde onze manier van werken en ook vooral de manier waarop tekenwerk wordt uitgevoerd. Henk heeft zich altijd ingezet voor verdere digitalisering en heeft er mede voor gezorgd dat Calduran een voorloper blijft op het gebied van BIM.

Donderdag 7 maart heeft Henk zijn laatste werkdag, waarna hij met een welverdiend pensioen zal gaan. Het zal  de komende tijd  zeker wennen worden zonder zijn aanwezigheid en inbreng. Desalniettemin heeft Henk zijn opvolger, Martijn Schaap, de afgelopen 3 jaar opgeleid en zijn opgedane kennis van  ruim 40 jaar zo goed mogelijk proberen over te dragen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Martijn u met hetzelfde enthousiasme en vakkundigheid van dienst zal zijn.

Zelf wil ik Henk bedanken voor zijn inzet en collegialiteit, maar vooral voor de fijne samenwerking.

Herman Ekkelkamp

Manager Marketing & Engineering