Bouwplannen op zeer korte termijn?

01-01-2019

Met de Calduran kalkzandsteen blokken en metselstenen bouwt u snel en flexibel en voldoet u, zonder veel aanvullende randvoorzieningen, al snel aan de geldende eisen op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid. Een kalkzandsteen wand van 100 mm dik bijvoorbeeld, heeft tot een hoogte van 3 meter al een brandwerendheid van 90 minuten. De producten zijn eenvoudig op de bouwplaats op maat te maken en uit voorraad leverbaar. De bijbehorende producten, zoals (lijm)mortels, ankers en hulpgereedschappen, worden direct meegeleverd.

Calduran kalkzandsteen stenen en blokken kennen diverse toepassingen:

Metselstenen
Calduran kalkzandsteen stenen worden met name gebruikt voor het metselen van invulwanden in betoncasco’s. Vaak als schoon metselwerk (kwaliteit speciaal), waardoor het mooie metselverband een fraaie wand oplevert. Ook worden ze veel toegepast in ronde wanden of wanden met veel sparingen of verspringingen. Ze zijn verkrijgbaar in drie formaten: waalformaat, amstelformaat en maasformaat.

Metselblokken
Ook onze metselblokken zijn zeer geschikt voor het metselen van (niet-) dragende binnenwanden van onder andere woningen en bedrijfsgebouwen. Door de afmetingen is de verwerkingssnelheid groter dan die van metselstenen. De metselblokken zijn ook in de kwaliteit  ‘speciaal’ te verkrijgen, bedoeld voor eenzijdig schoonwerk.

Lijmblokken
Met Calduran kalkzandsteen lijmblokken bouwt u snel en arbeidsvriendelijk door de hogere verwerkingssnelheid dan bij metselen. Met een lijmbak wordt eenvoudig de lijm in de juiste dikte aangebracht waarna men de lijmblokken snel kan plaatsen. Een gelijmde wand heeft een hogere hecht- en buigtreksterkte en daarmee een groter draagvermogen. Ook kan men in één slag een wand tot verdiepingshoogte doorlijmen.

Vellingblokken
Voor het bouwen van schoonwerkwanden zijn vooral de kalkzandsteen vellingblokken goed toepasbaar. Deze blokken zijn rondom voorzien van een schuine vellingkant, waardoor de wanden geen verdere afwerking nodig hebben of nog gevoegd moeten worden. Vellingblokken  zijn geschikt voor één- of tweezijdig schoonwerk. Ze kunnen zowel handmatig als machinaal verwerkt worden, afhankelijk van de afmeting.

Voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden en verwerking van de verschillende producten verwijzen wij u naar onze verwerkingsinstructies.