Vervolg en voordelen Use-Case kalkzandsteen

12-10-2023

Namens het VNK (Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform) werkt Calduran mee aan de Use-Case kalkzandsteen. Deze Use-Cases zijn opgesteld vanuit het BIM-loket samen met verschillende stakeholders uit de bouwkolom, waaronder  constructeurs  aannemers en leveranciers.

Namens het VNK, door Hans Hendriks deBIMspecialist, zijn er meerdere scenario’s opgesteld over de niveaus van digitale samenwerking en wie verantwoordelijk is voor de juistheid van de data in het BIM-model. Hieronder zie je een grafische weergave van de verschillende scenario’s.

Bij een optimale samenwerking is het van belang dat iedere stakeholder werkt vanuit dezelfde principes, dus de BIM basis ILS en voor kalkzandsteen specifiek de ILS Kalkzandsteen.

Engineeringsproces optimaliseren

Op dit moment worden deze vier scenario’s, in samenwerking met de werkgroep vanuit het BIM-loket doorlopen, aan de hand van pilotprojecten. De uitkomsten van deze Use-Cases kunnen worden gebruikt om de onderlinge afspraken tussen de verschillende partijen nog beter vast te leggen en onduidelijkheden te voorkomen. In het meest ideale scenario kan een BIM-model van een aannemer zonder aanpassingen worden overgenomen door een leverancier, wat de kans op fouten verkleind, maar ook de doorlooptijd van het engineeringsproces verkort.

In een volgende BIMFO informeren wij u graag over de voortgang en uitkomsten van de afzonderlijke Use-Cases.

Heeft u vragen over het moduleren van kalkzandsteen wanden? Bekijk onze kennispagina BIM – Calduran Kalkzandsteen en de ILS Kalkzandsteenwanden voor meer informatie of neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven van al ons BIM-nieuws?
Meld je dan aan voor onze BIMFO nieuwsbrief via de pop-up op https://www.calduran.nl/kennispagina-bim of stuur een mail naar BIM@calduran.nl.