DRAAGKRACHT door de beste support: waarom dilateren?

25-03-2020

Kalkzandsteen bestaat al meer dan 100 jaar in de Nederlandse bouwsector. Door de jaren heen hebben we meer kennis en ervaring gekregen van dit bouwproduct, wat tot steeds betere bouwkundige ontwerp- en verwerkingsregels heeft geleid. Deze verbeteringen hebben ervoor gezorgd dat het bouwfysische en constructieve gedrag van een kalkzandsteenwand goed voorspelbaar is. Door het constant doorontwikkelen van ons product en de samenstelling te verfijnen is het mogelijk om het aantal dilataties tot het minimale te beperken.

Door deze kennis kunnen wij tegenwoordig vooraf goed bepalen op welke plaatsen in het ontwerp dilataties nodig zijn. Vanuit onze afdeling Techniek & Advies kunnen we u een projectspecifiek dilatatie advies geven. Stuur hiervoor uw tekeningen of 3D-model naar bouwtechniek@calduran.nl . U ontvangt dan ook de specifieke uitwerking van de dilataties zoals verwoord in ons adviesblad dilataties en aansluitingen.

Voor een correcte verwerking van onze producten kunt u gebruik maken van onze verwerkingsinstructies. Tevens is het mogelijk om technische ondersteuning te krijgen op locatie, van onze afdeling Service & Support. Dit alles met als doel een stabiel en scheurvrij kalkzandsteen casco.