Dag van de diversiteit 21 mei

20-05-2021

Iedereen is uniek in zijn/haar manier van werken. Ieder komt van andere huize en neemt daar automatisch ook een stukje van mee tijdens het werk. Ook bij Calduran hebben we te maken met verschillende mensen met verschillende (culturele) achtergronden. Vandaag is het de dag van de culturele diversiteit en staan we hier graag even bij stil.

Hoe ervaren onze medewerkers diversiteit binnen het bedrijf?

Image

Miranda Kuiper, werkvoorbereider zagerij: “Diversiteit is voor mij verschil in sekse, etnische gronden etc. Bij de zagerij werken vooral mannen en daarin zie je ook veel diversiteit qua karakters en culturele achtergronden. Diversiteit is belangrijk omdat je binnen het werk verschillende karakters nodig hebt om de klus te klaren. Je moet je openstellen voor elkaar om elkaar te begrijpen. Iedereen heeft zijn eigen inbreng en visie en daar leer je alleen maar van. Ik vind het erg leuk om hier als vrouw te werken.”

Image

Jan Uiterwijk, laborant: “Diversiteit betekent voor mij verschil in afkomst, huidskleur en verschillende culturen. Ik vind diversiteit belangrijk, omdat het voor mensen beter is om ook van meerdere culturen te weten. Van andere culturen neem je ook wat mee. Je verbreedt je horizon als je open staat voor elkaar.”