Afwerking van dilatatievoegen

Afwerking van koude dilatatievoegen

Koude dilataties kunt u wegwerken achter de gangbare wandafwerking. Deze wapent u ter plaatse van de dilatatie met een minimaal 150 mm breed dilatatieband van glasvliesweefsel. Bij beschadigingen en bredere dilataties vult u eerst het oppervlak uit. Bij openstaande dilataties zet u de voeg dicht vanaf het oppervlak, over een diepte van 1,5 maal de voegbreedte. Afhankelijk van de eindafwerking, kan de dilatatie zich na verloop van tijd enigszins aftekenen. Bij een onderhoudsbeurt verhelpt u dat met een goed vullende muurverf.

Kiest u voor een zichtbare afwerking? Dan werkt u de koude dilataties af met twee stucstopprofielen, die u op de wand aanbrengt met circa 3 mm tussenruimte. De tussenliggende naad werkt u vervolgens af met een overschilderbare, elastisch blijvende kit. Voor dunpleisters bestaan speciale stucstopprofielen.

   

 

Afwerking van gevulde dilatatievoegen 

Er zijn diverse speciaal samengestelde profielen voor de afwerking van gevulde dilatatievoegen. De afwerking kan ook bestaan uit twee stucstopprofielen met een tussenliggende kitvoeg van 3 mm.