Totaalpakket kalkzandsteen ondersteunt realisatie Nieuwe Halve Maan in Doesburg

In het Gelderse Doesburg realiseert Reinbouw de Nieuwe Halve Maan. Het nieuwbouwproject van Reinbouw bestaat uit 24 sociale huurappartementen in het duurdere segment. Drie grotere appartementen worden straks verhuurd in de vrije sector. Op de begane grond komt een parkeergarage en vanaf de 1e verdieping beginnen de appartementen.  

Het appartementencomplex bestaat uit betonnen breedplaatvloeren, gestorte wanden op de 1e verdieping en een kalkzandsteencasco met producten van Calduran.

Reinbouw is een goede relatie van Calduran. Cees de Vree, uitvoerder, werkt 5 jaar bij Reinbouw en kan zich geen bouwproject herinneren zonder kalkzandsteenproducten.

Voordelen kalkzandsteen

Een voordeel van kalkzandsteen vindt de Vree dat het niet periodiek verbonden is. “Calduran levert  voor de elementen  zomer- en winterlijm mee.” De mortels zijn seizoensgebonden en zorgen voor een goede hechtsterkte. De zomerlijmmortel is van april t/m november (bij droog weer en een hoge temperatuur) te gebruiken. De winterlijmmortel van november t/m april (bij een verwerking tot -3 graden).

De Vree: “Calduran levert de elementen en lijm als totaalpakket. Dat vind ik prettig.”

Is er op het laatste moment nog een aanpassing nodig in het leidingwerk? Een bijkomend voordeel van kalkzandsteen is de flexibiliteit.” Bij betonbouw moet je het leidingwerk al in een vroeg stadium bepaald hebben. Daar kun je op het laatste moment niet zomaar nog veranderingen aangeven. Heb je te maken met standaard huurwoningen? Dan is het bouwen met beton makkelijk. Bij een niet-standaard woning biedt flexibiliteit van kalkzandsteen weer voordelen. Je kan tijdens de bouw nog makkelijk aanpassingen doen als dat nodig is.”

Relatie tussen Reinbouw en Calduran

Als een bouwproject gerealiseerd wordt met kalkzandsteen elementen dan komt er een bouwbegeleider van Calduran langs voor een rapportage. Dit is een extra service van Calduran. John Stroop is de bouwbegeleider van dit project. De Vree  vindt het heel fijn dat Stroop  een goede rapportage schrijft. Deze rapportage bespreekt de uitvoerder   met zijn teamgenoten. “Vanuit Calduran is er een goede communicatie met Reinbouw. Het leverschema dat Calduran maakt is handig en als er aanpassingen zijn in het schema is er goed overleg”, besluit De Vree.