Meer dan alleen kalkzandsteen

Voor de kalkzandstenen materialen van de ruwbouw van Stougjeshof deed Aannemersbedrijf P. van Leeuwen B.V.. een beroep op Calduran Kalkzandsteen B.V. Edwin van den Born, accountmanager bij Calduran legde in het magazine Industriebouw uit hoe we te werk gaan.

“Wij leveren onze blokken passend en gezaagd aan op de bouw. Hiervoor tekenen wij alle wanden zelf uit met ons Webviewer programma. De aannemer levert ons de tekeningen aan en daaruit destilleren wij welke kwaliteit de constructeur heeft berekend, bijvoorbeeld CS12 of CS20. Onze tekening sturen we ter controle naar de aannemer en bij akkoord begint bij ons het zaagwerk en de productie.

In deze wanduitslagen kunnen wij als service meenemen dat we de lateien berekenen en meeleveren. Dat hebben wij ook voor de bouw van Stougjeshof gedaan. Hierdoor besparen we tijd en geld in de werkvoorbereiding van de aannemer.”

Hoogbouwelementen

“Omdat Stougjehof een appartementencomplex is, worden er hogere eisen gesteld aan de geluidsisolatie. Daarom adviseerden wij om in Stougjeshof hoogbouwelementen te gebruiken. Deze hebben een hogere druksterkte, zijn hoger in de massa en hebben daardoor een betere geluidsdemping.

Wanneer je, zoals Calduran en Van Leeuwen een langdurige samenwerking hebt, kun je makkelijker meedenken met de aannemer en adviseren. In dit geval adviseerden wij elementen van C36 kwaliteit te gebruiken. ”

Inrichting bouwplaats

Calduran gaat verder dan adviseren over het materiaalgebruik. “Wanneer de aannemer daar voor openstaat, gaan wij in gesprek en adviseren we over de inrichting van de bouwplaats voor een zo efficiënt mogelijke inrichting qua machines, apparatuur en rijdend materieel. Logistiek dus.

Waarom zou je producten van A naar B brengen als je ook alles naar A kunt laten komen? Uitvoerders maken regelmatig gebruik van deze service, waarmee ze een efficiëntieslag kunnen maken. Calduran is meer dan kalkzandsteen, we denken graag met je mee.”