Logistieke samenwerking bespaart kosten bouwproject Ameland

Een leven lang op Ameland wonen met zorg en nabijheid, dat is het doel van het nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Stelp’ in het dorp Hollum. Het woonzorgcomplex bestaat uit 44 woningen: 32 zelfstandige appartementen en 12 zorgappartementen.

Verbinding creëren staat centraal en dat merkt Klaas Kooistra, uitvoerder van Bouwgroep Dijkstra Draisma in alle facetten. Hij vertelt: “Op het eiland is het belangrijk om goede contacten te houden met je relaties. Goede onderlinge communicatie, zorgt voor de juiste verbinding.”

Vervoer van wal naar eiland

Bouwen op het eiland brengt logistieke uitdagingen met zich mee.  “Dit vergt een nauwkeurige planning. Mede, dankzij de goede communicatie tussen BMN, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Calduran verloopt dit project vlekkeloos.”

Ook bij dit project was een casco van kalkzandsteen een logische optie. “Als de keuze voor prefab gemaakt was dan zou dat betekenen dat we onder andere meer reisbewegingen moesten maken, waardoor meer kosten. De kalkzandsteen elementen van Calduran boden bij dit project de oplossing. De afdeling Logistiek heeft alles perfect ingepland. Daar ben ik erg tevreden over.” Kooistra geeft aan dat het qua bouwsnelheid niet veel uitmaakt. “Met een goede lijmploeg heb je binnen een dag zomaar een flink aantal wanden overeind staan. De meegeleverde wandenboekjes van Calduran zijn erg handig en overzichtelijk. Doordat de elementen perfect op maat zijn en de pakketten gecodeerd zijn, kun je makkelijk doorstapelen.”

Toekomstbestendig voor bewoners en natuur 

De woningen zijn energieneutraal gebouwd. De lage MPG-score van kalkzandsteen bij appartementen van €0,040 bieden ook in dit opzicht een groot voordeel.