Hoffelijk wonen in Annen

Annen ligt in een mooie groene omgeving van Drenthe. Met de ambitie om duurzame en betaalbare woningen te realiseren in Groningen en Drenthe, ging projectontwikkelaar Smart2Start hier met het project Smalwolde aan de slag. Een mooi voorbeeld van een BENG-project (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) waar Calduran, namens Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward, aan bij mocht dragen. Uit het MKI-onderzoek blijkt dat kalkzandsteen het meest duurzame wandsysteem is. Bekijk voor meer informatie onze pagina over duurzaamheid.

Om dit project optimaal te kunnen realiseren is er gebruik gemaakt van de Calduran Webviewer®. Een voordeel van de Calduran Webviewer® is dat er een kortere voorbereidingstijd nodig is. Daarnaast heeft de aannemer beter inzicht in het project, omdat alles in een 3D-model te bekijken is.

Voor de 11 woningen in Annen zijn kalkzandsteenelementen toegepast. Elementen leveren we als een compleet bouwsysteem aan. Doordat de passtukken vooraf op maat zijn gemaakt, heb je geen afval op de bouwplaats.

Bekijk voor meer informatie over dit project op de website van Smart2Start.