Duurzaam wonen aan de Drachtstervaart

In het Friese Drachten bouwt Lont 17 royale herenhuizen aan het water. De ruime woningen zijn gasloos en energieneutraal. De huizen lopen in een cilindrische vorm, welke met kalkzandsteen elementen gerealiseerd worden.

Duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen staat bij dit project centraal. Doordat onze kalkzandsteenproducten in categorie 1 van de NMD zijn opgenomen, wordt de milieuprestatie van deze gebouwen aanzienlijk verbeterd.

Met het kiezen van Lateiservice zijn alle producten als compleet bouwpakket op de bouw aangeleverd. Geert Schippers verwerkt de producten in samenwerking met Oegema Metselwerken en FBM. Schippers is te spreken over de geleverde producten: “Complimenten, de kalkzandsteenproducten passen precies.”

Historie Waterfront
Het project Waterfront wordt gebouwd vanuit een historische achtergrond. In de 17e eeuw werd er vanuit de vaart handelswaar vervoert naar Holland. De Drachtstervaart is tientallen jaren gedempt geweest, maar inmiddels voor een deel heropend. Het verleden en het heden is het vertrekpunt voor de inrichting van het Waterfront.