Calduran kalkzandsteencasco: het compleet ontzorgen pakket

Wie op zoek is naar een plek waar je bewust kunt wonen, aan het water, met rust en verschillende faciliteiten, is bij Wilhelminawerf in Utrecht op de juiste plek. Met onder andere een haven met eigen aanlegsteiger, is het heerlijk luxe wonen. Voor de aannemer Bouwcombinatie Webé (Wessels Zeist en Bebouw Midreth) mochten wij de montage en de levering van het casco van gebouw A op ons nemen. Een goed voorbeeld van een Caliber project.

Wilhelminawerf was allereerst ontworpen in een 3D-model van beton. Gedurende het proces werd ervoor gekozen om het betonmodel om te rekenen naar een kalkzandsteencasco. Wij hebben hier een constructief advies voor gemaakt. Samen met de aannemer zijn wij tot een mooie oplossing gekomen om blok A van dit project in kalkzandsteen uit te voeren. Door de toepassing van BIM konden de verschillende bouwelementen in het voortraject perfect op elkaar worden afgestemd.

Samenwerking Dycore
Calduran verzorgt onder de naam Caliber de gehele levering en montage van zowel de wanden als de vloeren. De vloeren zijn geleverd door ons zusterbedrijf Dycore. De product keuze was divers. Zo is er onder andere gebruik gemaakt van Hoogbouwelementen 175 – 214 en 250 en gewone elementen E100 en 150 mm. Per twee appartementen zijn er pallets met lijmblokken mee geopperd voor het sluiten van de schachten. Het voordeel van onze lijmblokken is dat deze gemakkelijk in de juiste maat te knippen, zagen en verwerken zijn op de bouwplaats. Vergeleken met oplossingen in metselwerk, heeft lijmwerk een hogere hecht- en buigsterkte. Ook is het draagvermogen hoger.

Lateiservice®
De benodigde betonlateien worden ook bij Caliber Bouwsystemen meegenomen via de Calduran Lateiservice. Deze service verzorgen we samen met onze vaste partner Vebo. Onze gespecialiseerde constructeurs berekenen en tekenen de lateien. Vebo levert de lateien vervolgens op de bouwplaats aan.

Additionele producten
Om het pakket geheel compleet te maken hebben we de levering van de verschillende hulpmaterialen geregeld. Voor dit project was het nodig om koppelstrips, spouwankers, wiggen, lijmmortel en Kimfix te gebruiken. Doordat we alles op voorraad hebben staan, kunnen de pakketten gemakkelijk klaar worden gemaakt, zodat alle materialen op de bouwplaats aanwezig zijn.

Overige services:

  • Voor dit project is gebruik gemaakt van KYP, dit is een planningsprogramma op basis van Lean zodat alle partijen weten wanneer ze wat moeten doen. Dit is een makkelijk hulpmiddel voor de afroepen van het kalkzandsteen, de vloeren en de inzet van bijvoorbeeld de kraan zodat er geen 2 kranen op de bouw staan. Hierdoor voorkom je onnodige kosten.
  •  Controle van de kalkzandsteenwanden heeft plaatsgevonden middels BCF. Wij hebben de verschillende IFC bestanden bij elke controle meegestuurd die de aannemer gebruikt om het een en ander te controleren.