Bedrijfsverzamelpand aan de Ottolaan te Drachten

Op het bedrijventerrein Azeven in Drachten wordt een bedrijfsverzamelingspand gerealiseerd met bedrijfsunits van 50 tot 250 m². Met de toepassing van Calduran kalkzandsteenelementen in combinatie met Dycore verdiepingsvloeren wordt aan de randvoorwaarden ten aanzien van techniek, economie, bouwregelgeving en bouwkosten voldaan.

Calduran Kalkzandsteen heeft een rapport opgesteld ‘Tabellen van bedrijfsgebouwen in Nederland’ met daarin ontwerprichtlijnen voor de toepassing van kalkzandsteenelementen in bedrijfsgebouwen met een maximale hoogte van 8.6 meter. Het rapport maakt de randvoorwaarden voor het ontwerpen van bedrijfsgebouwen duidelijk. Op een eenvoudige wijze kan een vergelijking worden gemaakt tussen de verschillende mogelijkheden voor de gebouwhoogte, wel of geen verdiepingsvloer en de materiaalkeuze voor het dak bij diverse stramienmaten.

De materiaaleigenschappen, constructiemogelijkheden en uitvoeringsmethodiek van kalkzandsteenwanden zijn bijzonder geschikt voor toepassing in bedrijfsgebouwen. Zo is met kalkzandsteen in combinatie met kanaalplaatvloeren een zeer hoge brandwerendheid te behalen. Bijkomend voordeel is dat er beter wordt gepresenteerd op het gebied van interne- en externe geluidsisolatie. Ook bouwt u met kalkzandsteen flexibel. Herindeling of uitbreiding is op eenvoudige manier te realiseren. Lees hierover meer in het rapport.

De units aan de Ottelaan worden casco opgeleverd en kunnen hierna naar eigen wens worden afgebouwd.

Betrokken partijen

  •  Aannemer: Riemersma van der Molen
  •  Bouwmaterialen: BMN Bouwmaterialen Leeuwarden
  •  Constructeur: Projectengineering Castelein
  •  Ontwerp: Visser Ontwerpburo
  •  Ontwikkelaar: EarthGo!