Appartementencomplex met allure van een luxe grote villa

Net buiten Nijkerk verrijzen binnen het project Bloesemgaarde duurzame woningen en een appartementencomplex. Heijmans heeft hier in samenwerking met Calduran en Dycore al 44 woningen gerealiseerd. Het appartementencomplex Doornsteeg met 13 appartementen van circa 85 tot 20 m² sluit voorlopig de rij.

Het appartementencomplex heeft een strak ontwerp, lijkende op een grote villa. De lange daken worden gerealiseerd met pannen die aan de gevel hangen. De dakgoten bevinden zich ter hoogte van de eerste verdiepingsvloer. De overgang van het schuine naar het vlakke vrijwel verticale dak verloopt met een bolling. Tevens geaccentueerd door zinken panelen in de gevelbekleding en bij de kozijnen. Elk appartement heeft een balkon dat half kragend wordt gebouwd.

Bouwen met kalkzandsteen heeft hier de voorkeur gezien de vormvrijheid die bouwen met kleinere elementen met zich meebrengt. De basis is gelegd met strokenfunderingen zonder heipalen, maar wel grondverbetering voor voldoende draagkracht. Daarop is direct de fundering gemetseld met kalkzandsteen.

In het project zijn naast Calduran kalkzandsteen elementen ook Dycore geïsoleerde kanaalplaatvloeren op de begane grond en Dycore breedplaatvloeren met stalen randkist verwerkt. Omdat de bekisting al aan de plaatvloer is bevestigd, kan de aannemer in het werk veel sneller opstorten. Het is alleen nodig de instortvoorzieningen op de juiste plaatsen en de wapening aan te brengen. De sparingen voor riool, elektra en ventilatie zijn al door Dycore verwerkt in de vloerplaat als deze prefab wordt aangeleverd op de bouw.

Meer weten? Het complete verhaal vindt u terug in ons relatiemagazine Element.

Architect: Visser en Bouwman, Den Bosch.