Robert Mik

Al 27 jaar voel ik mij verbonden met dit bedrijf. Na enkele jaren bij de Koninklijke marine en daarna in de offshore, ben ik uiteindelijk gaan werken voor Calduran.

Er is geen dag gelijk bij Calduran. Dit vraagt keer op keer om een heldere kijk op de actuele situatie met de bedrijfsdoelen als stabiele basis en leidraad.

“Door aan zand, arbeid, energie en vindingrijkheid toe te voegen, leggen wij de basis voor de bouw van een duurzaam “thuis”

Eén van de dingen waar ik mee bezig ben als plantmanager is ‘omdenken’. Ik vind het belangrijk dat je altijd op een andere manier naar je werk durft te kijken. Dit betekent: durf vernieuwde inzichten op het gebied van veiligheid, techniek, procestechniek en leiderschap te hebben.

Veiligheid voor mens, milieu en machine staan bij mij hoog in het vaandel. Elkaar behoeden voor ongevallen gaat bij mij verder dan het plaatsen van een hek of het dragen van een helm.

Het durven omdenken op (proces)technisch gebied heeft Calduran enorm veel gebracht. Bijvoorbeeld vernieuwde methoden ontdekken om zand te winnen, ingenieuze vulsystemen en slimme veiligheidsoplossingen zijn allemaal onderwerpen die alleen met een team ‘omdenkers’ tot een succes hebben kunnen komen!

Niet alleen het productieproces en alles wat daarbij hoort fascineert me, ook het eindproduct vind ik fantastisch. Kalkzandsteen als bouwmateriaal vind ik zo boeiend omdat het een compleet bouwsysteem is, robuust en perfect passend!